PMI Budapest, Hungarian Chapter

Archívum

Átadták az Év Projektmenedzsere Díjat - Biztosítási projektet vezető szakember volt idén a legsikeresebb 

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály pénzügyminiszter úr fővédnöksége alatt álló Év Projektmenedzsere Díjat Borbényi Katalin, a Generali Biztosító Zrt. Stratégiai Igazgatóságának projektmenedzsere vehette át 2019. november 13-án a Pénzügyminisztérium József nádor téri Pénztártermében.

2019-ban a PMI Budapest, Magyar Tagozat, a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaival közösen 19. alkalommal kiírta az Év Projektmenedzsere Pályázatot. Egyesületünk képviseletében, Dr. Sándor Zoltán, MBA, PMP oktatási ügyekért és nagyvállalati kapcsolatos feladatókért felelős elnöki megbízottunk és Farkas Tamás, MBA, PMP Operációs Ügyekért felelős alelnökünk vett részt a szakmai zsűri munkájában. 2019-ben az "Év Projektmenedzsere" címet, Borbényi Katalin Projektmenedzser a Generali Biztosító Zrt. munkatársa nyerte el, akinek a kiemelt projektje az ERGO Biztosítók akvizíciója a Generali Biztosítónál volt.

IMG 7558.JPG

A Tábla idei soros elnöke Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a projektmenedzsment szakma is komoly kihívások előtt áll. Azok a szervezetek lesznek sikeresek és élnek túl, akik rugalmasan tudnak reagálni a kihívásokra és ehhez rendelkeznek korszerű projektmenedzsment módszerekkel és nem utolsó sorban profi projektvezetőkkel. Életünket megkönnyítik és egyben át is alakítják a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek és ez nincs másképp a PM szakmában sem, de itt továbbra is az emberi tényezők maradnak a legfontosabbak. Erre hívja fel a figyelmet a Tábla által adományozott díj is, mondta el Cserna József.

A díjak átadása előtt Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár is felszólalt. Beszédében a projektmenedzsment jelentőségét emelte ki a kormányzati és gazdasági területen: az erősödő versenyben a fejlesztések végrehajtásának ideje, költsége, eredménye erőteljesen függ a projektmenedzsment minőségétől, így egyre nagyobb a kereslet a magasan képzett PM szakemberek iránt. Kiemelte, hogy ezen a területen is fontos a folyamatos megújulás, az új képességek, szemléletek és módszertanok elsajátítása és szakértői szintű használata. A szakmai versennyel pedig fontos reflektorfénybe állítani a példaértékű eredményeket, sikeres életutakat.

Az idén már 19. alkalommal meghirdetett Év Projektmenedzsere Díjat a pályázatok értékelése és a díjra jelölt szakemberekkel történő személyes interjúk után a Tábla a fődíjat Borbényi Katalinnak ítélte oda, aki a Generali Biztosítónál az ERGO Biztosító akvizíciójának projektjét vezette. A projekt célja az ERGO Biztosító biztosítási szerződésállományának és ügyfeleinek az átvétele, majd a biztosítási portfólió zavartalan üzemeltetése volt. Emellett a Generali akvizíciós tapasztalatszerzése is cél volt, melyet a jövőbeni esetleges hasonló projektekben is hasznosíthat. A több éve banki és biztosítói környezetben projekteket vezető szakember a hazai szakmai díjjal jogot szerzett arra, hogy induljon az International Project Management Association (IPMA) nemzetközi megmérettetésén is.

IMG 7576.JPG

Az Év Projektmenedzsere Díjról

Az Év PM díj szervezője a projektmenedzsment szakmai szervezetek közösségének képviselőiből alakult Projektmenedzsment Kiválóság Tábla. A kitüntetés évenkénti kiadásának célja a hazai projektmenedzsment élet egy-egy kiemelkedő szakemberének elismerése, a sikeres projekt eredményeinek bemutatása és általuk a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségének fókuszba helyezése. 

A PM Tábla tagjai:

  • Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
  • HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK)
  • Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Budapest)
  • Építéstudományi Egyesület (ÉTE)

Bővebben a díjról: http://www.evprojektmenedzsere.hu/

Idén is van lehetőség pályázni az Év Projektmenedzsere Díjra! A pályázati kiírás már elérhető a honlapunkon!

Habár a szokásos novemberi időpontig még előttünk áll néhány hónap, érdemes minél előbb összeállítani a pályázati anyagot, hogy minden a helyén legyen, mire eljön a tényleges határidő. Segítségként hozunk néhány információt a pályázatról.

év projektmenedzsere felhívás


A DÍJPÁLYÁZAT CÉLJA:

  • kiemelkedő projektmenedzserek felkutatása és teljesítményük bemutatása a szakmai-üzleti közvéleménynek,
  • a projektmenedzsment szakma elismertségének növelése,
  • a projektmenedzsment kultúra fejlesztése (jó példa és kiemelkedő gyakorlat bemutatásával),
  • a díj nyertese jogosulttá válik az IPMA Achievement Award nemzetközi pályázatán való részvételre.

Ecsedi Péter

Decemberben interjút készítettünk a 2017-es Év Projektmenedzsere Díj nyertesével, Ecsedi Péterrel. Péter azIT Services HungaryKft. Program Managere, kiemelt projektje pedig a cég pécsi SSC informatikai telephelyének kialakítása volt. 

2016. november 3-án, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, Rákossy Balázs az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár (Nemzetgazdasági Minisztérium) átadta az Év Projektmenedzsere díjat.
A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úr fővédnöksége alatt álló elismerést idén Pugner Tamás, a Magyar Telekom Nyrt. projektmenedzsere vehette át.

 DSC3225 Tabla x

A Nemzetgazdasági Minisztérium Szemere utcai Dísztermében megrendezett díjátadón Rákossy Balázs államtitkár fontosnak tartotta, hogy a szakma minden évben hivatalosan is elismeri egy-egy kiváló projektmenedzser képességeit és eredményeit.

Hangsúlyozta, hogy a kormányzat fontosnak tartja a projektmenedzserek megbecsülését, hiszen ők segíthetnek abban, hogy Magyarország hatékonyan használhassa fel a fejlesztési forrásait. A projektmenedzserek munkája a gazdaság minden szegletében érezteti hatását, hiszen az ő erőfeszítéseik indítanak el, újítanak meg olyan termelési, szolgáltatási folyamatokat, amelyek végeredményben hazánk gazdasági eredményeihez járulnak hozzá.

evpmje

A projektmenedzser szakma elismerése - A legjobb magyar projektvezetők

A PM Tábla célja a díj meghirdetésével az, hogy a hazai projektmenedzsment szakma legkiválóbb szakembereit elismerje, továbbá hogy felhívja a figyelmet a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, valamint a kiemelkedő projektek eredményeire.

Az elmúlt évtizedek tevékenységei bebizonyították, hogy a piaci versenyképességet biztosító stratégiai ötletek, a hatékony szervezetfejlesztés, a szükséges innovációk sikeres megvalósításának hatékony eszköze a projektmenedzsment, amelynek középpontjában a megfelelő kompetenciák bázisán speciális eszközrendszert alkalmazó projektmenedzser áll, aki eredményorientáltsága mellettfelügyel a költségvetés kézbentartására, a stratégiai célok megvalósítására, az átláthatóság megteremtésére, s képes a mindig jelenlevő kockázatok kezelésére.

A projektmenedzser olyan vezető személyiség, aki hatékonyan képes vezetni az adott célra összeálló csapatát egyensúlyozva az időnyomás és a megfelelő minőségű teljesítés között, s a mindig szűkös erőforrásokkal gazdálkodva célba érni a váratlanul felbukkanó kockázatok ellenére.

Ezek a tulajdonságok a globális gazdasági válság körülményei során különleges figyelmet biztosítottak világszerte a projektmenedzsment szakma és képviselői iránt. A projektmenedzsment szakmában a példaértékű szakmai eredményeket, sikeres életutakat Magyarországon is fontos reflektorfénybe állítani.

Ezért került tehát kiírásra az „Év Projektmenedzsere Díj”.

A projektmenedzser szakma elismerése - A legjobb magyar projektvezetők

A 16. alkalommal átadandó Év Projektmenedzsere Díjat a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla az idén is meghirdeti.

A PM Tábla célja: a hazai projektmenedzsment szakembereinek elismerése és rajtuk keresztül a figyelem ráirányítása projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, valamint a kiemelkedő projektek eredményeire.

A PM Tábla létrejöttével, működésével kapcsolatos információkat a www.evprojektmenedzsere.hu oldalon „Az Év PM Díj rendszere” című alapító dokumentuma tartalmazza.

A pályázatokat 2016. szeptember 26. éjfélig kell elektronikusan megküldeni Balogh Istvánnak (az IVSZ képviselőjének) az idei soros elnöknek a következő e-mail címre: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

kepfffb

Egy napig a projektmenedzserekről szólt a média

Idén 15. alkalommal ítélték oda az Év Projektmenedzsere Díjat. A szakma legkiválóbb magyarországi szakemberei közül választottak ki az idei év legjobbját. A kompetencia alapú „Év Projektmenedzsere Díj" pályázati kiírás elsősorban a pályázó projektmenedzser képességeire, tapasztalataira, eredményeire építve minősít.

A díjat a fővédnök, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át november 3-án ünnepélyes sajtótájékoztató keretében a MTA épületében a Projektmenedzsment világnap eseménysorozathoz kapcsolódóan.

Az idei nyertes Balaton László közgazdász (a képen balra), az Erste Bank Hungary Projekt Portfólió Menedzsment Osztályának vezetőjeként a devizahiteles elszámolási projektért volt felelős. A díjazott sikeresen tudta összehangolni a deviza- és forinthiteles ügyfelek fogyasztói kölcsöneire vonatkozó 2014. évi jogszabályi elvárásokat a fair banki szabályok bevezetésével. A nyolc jelöltből kiválasztott győztes a díjátadón elmondta: „Egy nagyprojektben nem lehet minden feladatot központilag irányítani. Ezért nagy érték a munkatársak proaktivitása, így ahol csak lehet, törekedni kell a felelősségek minél alacsonyabb szintre történő delegálására. Emellett támogatni kell a felelősségtudat kialakulását, amelyet segítenek az apró mindennapi figyelmességek, az emberekre való odafigyelés, a szép szó és a figyelem.”

PM1

pasted file medA Projektmenedzsment Kiválóság Tábla idén is meghirdeti meg az Év Projektmenedzsere Díjat a magyarországi projektmenedzsment szakma egy kiemelkedő szakemberének elismerésére. A nyertes és a pályázók példáján keresztül kívánjuk felhívni a szakma és a közvélemény figyelmét a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségére, a kiemelkedő projektek eredményeire.

A PÁLYÁZATOK LEADÁSI HATÁRIDEJE 2015. OKTÓBER 9. éjfél.

A jelentkezési határidő a pályázatra: 2015. szeptember 28. éjfél ("Jelentkezési lap" leadásának határideje).

kovacs endre2014. november 4-én, a Nemzetközi Projektmenedzsment Naphoz kapcsolódóan, Dr. Lenner Áron Márk, belgazdaságért felelős helyettes államtitkár átadta az Év Projektmenedzsere díjat. A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és a Nemzetgazdasági Minisztérium védnöksége alatt álló elismerést Kovács Endre vehette át a Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott ünnepségen.

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

PM Tudástár