PMI Budapest, Hungarian Chapter

Elnökség

2018. május 15-én tartotta éves rendes közgyűlését és tisztújítását a PMI Budapest, Magyar Tagozat. Ezúton is köszönjük minden egyesületi tagunknak, aki jelenlétével és szavazatával hozzájárult ahhoz, hogy megválasztásra kerüljön az új elnökség és a számvizsgáló bizottság! Az új elnökség alakuló ülésre 2018. május 29-én került sor. Ezúton köszönjük a korábbi, leköszönő elnökség munkáját, különös tekintettel Szalay Imre elnökre, aki az elmúlt 15 évben volt az elnökünk és meggyőződésünk, hogy nélküle nem jött volna létre és nem működött volna a Magyar Tagozat. Köszönjük továbbá Kovács Ádám korábbi egyesületi titkárunknak, hogy hat éven keresztül önkéntes munkájával hozzájárult a PMI Budapest, Magyar Tagozat sikeres működéséhez.

Nagy örömmel vágunk neki a 2018-as esztendő kihívásainak és eseményeinek, az új célokról, tervekről a későbbiekben folyamatosan tájékoztatunk mindenkit. Szeretnénk még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, és megköszönni a belénk fektetett bizalmat, a támogatást.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat elnökségének tagjai:

Elnök: Kremmer László, MBA, CLC, PMP
Titkár
: Vereczkei Brigitta, PMP, PgMP

Elnökségi tagok: Kiss Norbert, PMP; Pernyeszi András, PMP; Balogh László, PMP; Farkas Tamás, PMP; Dr. Sándor Zoltán, PMP; Prattinger Balázs, PMP
Számvizsgáló Bizottság: Bartalis Krisztina, PMP; Hargitai Mátyás; Gábriel Zsolt


pmi_2018


Tisztség:  Név:  Elérhetőség, kapcsolat:
Elnök: Kremmer László Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Titkár: Vereczkei Brigitta Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Elnökségi Tagok: Balogh László balogh.laszlo
Farkas Tamás farkas.tamas
Kiss Norbert kiss.norbert
Prattinger Balázs prattinger.balazs
Dr. Sándor Zoltán Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pernyeszi András Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Számvizsgáló Bizottsági Elnök: Bartalis Krisztina bartalis.krisztina
Számvizsgáló Bizottsági Tagok: Gábriel Zsolt gabriel.zsolt
Hargitai Mátyás hargitai.matyas
Tanácsadók: Szalay Imre Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pálvölgyi Lajos Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  Czibók Zoltán Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Dobos Oszkár Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az elnökségi tagok rövid szakmai életrajza:

Elnök

kremmer laszlo

Kremmer László, MBA, CLC, PMP®

IT és műszaki projektek megvalósítása és operatív irányítása során több éves tapasztalatot szerzett PMP® minősítéssel rendelkező projektvezető szakember, aki több mint 15+ éves munkatapasztalattal rendelkezik, projektvezetés, operatív cégvezetés, stakeholder menedzsment, illetve vállalati B2B értékesítési területén. Elsődleges szakértelme a projektvezetés, változásmenedzsment, projektadminisztráció területén, projekt- és egyéb szakmai egyeztető tevékenységek szervezése, irányítása területén van. Korábban egy angol, majd osztrák képviseleti cég munkatársa volt, illetve hazai IT cégnél dolgozott. Jelenleg a CITIBANK Europe Plc-nél, globális projektek vezetésével foglalkozik.

2008-ban csatlakozott a PMI-hoz, illetve a PMI Budapest, Magyar Tagozathoz. 2012-2015 között a PMI Budapest, Magyar Tagozat Operatív Ügyekért felelős Alelnöke volt. 2015-2018 között a PMI Region Mentor pozíciót töltötte be Kelet-Európában, ahol 11 országért volt felelős. Az elmúlt három esztendőben az összes PMI EMEA Leadership Meetingen és Regio8-as összejövetelen részt vett. 

 • Okl. Műszaki Menedzser BSc diplomáját, vállalkozásmenedzsment szakirányon szerezte jeles eredménnyel. Ezt megelőzően Külkereskedelmi üzletkötő oklevelet szerzett.
 • 2011-ben a Szent István Egyetemen, Stratégia és Vezetés szakirányos MBA diplomáját Summa cum laude minősítéssel védte meg. MBA szakdolgozata a "Vállalati stratégia megvalósítás projekt és portfóliómenedzsment eszközeivel - PMO kialakításának módszertani javaslata" tárgykörben íródott.
 • PMP® minősítését 2010-ben érte el, illetve 2012-ben Okl. Vezetői Coach oklevelet szerzett, melyen belül a specializációja a változásmenedzsment támogatása a coaching eszközeivel, illetve a projekt együttműködők közötti érdekellentétek, konfliktusok kezelése Vezetői Coaching eszközök felhasználásával.
 • Erősségei: kiváló angol nyelvtudás, kitartó és alapos munkavégzés. PMP®, MBA, Executive coach minősítés.

Titkár

vereczkei brigitta 2 Vereczkei Brigitta, CMC, PMP, PgMP

12 éves szakmai tapasztalattal, 2010 óta PMP, 2014 óta PgMP minősítéssel rendelkező tanácsadó. Szakterülete a projekt- és programmenedzsment, mellyel kapcsolatos tanulmányokat a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, Németországban (Ludwig Maximilians Universität München) és az USA-ban (Washington College - Chestertown - MD - USA) folytatott. Dolgozott vevő és szállító oldalon egyaránt: alkalmazásfejlesztési, rendszer-bevezetési, termékfejlesztési és IT infrastruktúra kialakítási projekteket vezetett, projektmenedzsment kultúra kialakítását célzó projektekben volt tanácsadó elsősorban a nagyvállalati szektorban, 2006 óta dolgozik trénerként, oktatóként. Az elmúlt két évben a projektmenedzsment üzleti-stratégiai szintjével, valamint az emberi oldalával foglalkozik kiemelten (Projektmenedzsment és vállalati architektúra menedzsment kapcsolata, Változásmenedzsment, Stakeholder menedzsment). Aktívan részt vesz a hazai projektmenedzsment élet szervezésében: korábban a PMSZ elnökségi tagja, három éve dolgozik a HTE PM Fórum szervezőbizottságában.

„Hiszek a program-és projektmenedzsmentben, abban, hogy programmenedzserként, projektvezetőként hozzájárulunk a vállalatok szervezeti, működési és informatikai hatékonyságának javításához. Azt vallom, hogy a projektmenedzsment szakma ismertségét és elismertségét kötelessége javítani minden ezzel foglalkozó szakembernek, és ehhez a projektmenedzsment szervezetek, egyesületek, kezdeményezések fejlesztésére és összefogására van szükség."

Elnökségi tagok  

BaloghBalogh László, PMP

A BME-n 1991-ben szerzett Gépészmérnöki, majd 2004-ben MBA diplomát. Projektmenedzseri pályafutását 1996-ban a Lucent Technologiesnál kezdte, ahol többek között telekommunikációs, hálózatos illetve call center fejlesztési projekteket vezetett. Ezt követően az Avaya, EDS, LNX és T-Systemsnél projektmenedzseri, tanácsadói illetve projekt igazgatói pozíciót töltött be. Az IT Services Magyarország Kft-nél 2007-ben alapítója volt a PMO szervezetnek. Az elmúlt években vezetésével került kialakításra a vállalat project portfolió management keretrendszere. Jelenleg szolgáltatási egység vezetőként PM csapat irányítása mellett project portfolió managementtel, project management módszertan fejlesztéssel foglalkozik. A PMI módszertanon alapuló projektvezetést 1998 óta gyakorolja, a PMP minősítést 2008-ban szerezte meg.

 FarkasTamas

Farkas Tamás, PMP

A BME Villamosmérnöki karán végzett 1992-ben, majd ugyanitt szerezte meg MBA diplomáját 2000-ben. Az országban elsők között 2001-ben szerezte meg PMP végzettségét.

Pályakezdőkét a Siemens Telefongyárban végzett tervező mérnöki feladatokat. Projektvezetői tevékenységét a Digital Equipment Magyarországnál kezdte 1998-ben. Itthon és a régió más országaiban is vezetett számos államigazgatási valamint közmű ipari projektet a zöldmezős fejlesztéstől kezdve, a vállalatirányítási rendszerintegrációs projekteken át szolgáltatás menedzsment projektekig.

2012-ben vállalta el a Hewlett-Packard SEE régió (South East Europe) SAP kompetencia központjának kialakítását és vezetését. Vezetői feladata mellett is folyamatosan kapcsoltban maradt az ügyfelekkel és a projektvezetési feladatokkal. Jelenleg a magyar SAP tanácsadói csapat vezetője és ezzel párhuzamosan közmű ipari projekteket is vezet.

2002 óta a Project Management Institute magyar tagozatának alapító tagja.

Kiss Norbert

Kiss Norbert, PMP

A projektmenedzsment szakterületén 8. éve dolgozom, mely során komplex nemzetközi és hazai projektek vezetésével foglalkoztam, illetve szervezeti szintű projektmenedzsment és portfoliófejlesztésekben működtem közre szakértőként és projektvezetőként egyaránt.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetésszervezés szakán végeztem. Itt az egyetemi tanulmányok mellett egy kiemelten közhasznú, non-profit oktatási szervezetként működő diákszervezet vezetésével is foglalkoztam.

Köszönhetően német érettségimnek németül anyanyelvi szinten, angolul tárgyalási szinten beszélek.

Az Accenture színeiben SAP bevezetési projektekben a PMO csapatát erősítve kezdtem pályafutásomat. Itt többek között a 2008-ban az „Év projektmenedzsere" díjat is elnyerő projekt beszállító oldali PMO tagjaként, majd Accenture oldali local PMO vezetőjeként tevékenykedtem. Az itt eltöltött 1,5 év után csatlakoztam a Szinergia Kft. tanácsadói csapatához. Itt szervezet és működésfejlesztési projektek vezetése mellett immár 6. éve veszek részt a Szinergia projektmenedzsment területének és szolgáltatásainak fejlesztésében. Vezető tanácsadóként és Gazdasági vezetőként dolgozom jelenleg a szervezetben. CAPM és PMP minősítéssel is rendelkezem, ezért mind a két minősítésre való felkészítő programok tartása is kompetenciáim közé tartozik.

Az elmúlt években elsősorban komplex szervezetfejlesztési, projekt érettség fejlesztési és projekt-portfolió rendszer kialakítási projekteket vezettem. A projekt-portfolió rendszerek fejlesztése, kialakítása témakör iránt kiemelten érdeklődöm, ezért több szakmai programon, konferencián előadást is tartottam ebben a témakörben.

 Prattinger Balazs

Prattinger Balázs, PMP

Mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkezik. Releváns szakmai pályafutását 1998-ban a KPMG-nél kezdte, ahol vezető tanácsadói pozícióban elsősorban üzleti-informatikai tanácsadási projektekben vett részt, valamint projektvezetési tapasztalatokat szerzett. 2005-ben csatlakozott az Albacomp-hoz, ahol projektvezetőként több jelentősebb méretű projektet vezetett. 2006 nyarától a RacioNet Zrt. munkatársa, ahol a klasszikus informatikai tanácsadói és projektvezetési tevékenységeken túl az informatikai stratégia üzletág vezetését is ellátja. A referenciák között megtalálható állami, közigazgatási szervezetek, szállítmányozási, pénzügyi vállalatok, továbbá építőipari vállalkozások, illetve egészségügyi intézmények részére végzett projektek vezetése. 2010 óta rendelkezik PMP minősítéssel.

 pernyeszi andrás

Pernyeszi András, PMP

2003-ban kerültem közelebbi kapcsolatba a Projektvezetés világával, akkor mint SAP Basis Consultant az IBM-nél. 2006-tól már EDS színekben vezettem különböző IT projekteket, majd HP-nál folytattam a karrierem. 2009-től komplex nemzetközi programokat vezettem, 2011-től szerepkört váltottam és egy projekt- és programvezetőkből álló nemzetközi szervezetet vezettem.

2018-tól a T-Systems-nél vagyok Project Management szakmai vezető.

dr sándor zoltán

Dr. Sándor Zoltán, PMP

Több mint 15 éves tapasztalatom van Információ Kommunikáció Technológiai (IKT) műszaki és menedzsment területeken, amelyet hazai és nemzetközi környezetben, multinacionális vállalatoknál nyertem.Fő tanácsadói szakterületem projekt és program menedzsment, ezen a területen tapasztalatom és képesítésem személyesen is hitelessé tesz ügyfeleim és partnereim szemében. A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem (BMGE) Mikrohullámú tanszékén végeztem, ahol PhD fokozatot is szereztem.

Szintén a BMGE-n MBA fokozatot is szereztem pénzügyi és menedzsment szakirányokon. Diplomatervem témája „Kulcsrakész Projektek vezetése mobil hírközlésben” volt.
A Profexec Services Kft.-ben csapatommal arra törekszem, hogy minél professzionálisabban segítsem ügyfeleinket versenyképességük elérésében és megtartásában.

PMI Budapest Chapter elnökségi tagként jelenleg az oktatásért felelek és igyekszem hozzájárulni a PMI népszerűsítéséhez, a projektmenedzsment kultúra terjesztéséhez, emellett a Chapter alelnöki feladatait is ellátom.

Számvizsgáló Bizottsági Elnök

bartalis
Bartalis Krisztina, PMP

Egy külkereskedelmi, majd egy közgazdasági diplomát követően karrierjét tanácsadóként kezdte az akkori Arthur Andersen magyarországi tanácsadó csapatában, ahol stratégiai és vállalatirányítási projektekben vett részt. Ezután három évet töltött az Unitis Rendszerház CRM üzletágánál, ahol Siebel CRM bevezetés volt a fő területe, de a vállalat erős SAP profilja miatt és az ügyfelek igényeinek megfelelően az akkor piacra kerülő SAP CRM és Microsoft CRM megoldások bevezetésére is felkészültek. 2004-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, mint pénzügyi folyamatszervező. Három év telekommunikációs tapasztalatszerzést követően megbízták a cég vállalatirányítási rendszerének cseréjét célzó, az anyavállalat által kezdeményezett globális projekt magyarországi alprojektjének vezetésével. Az alprojekt sikerességének elismeréseként 2008-ban elnyerte a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a PMSZ által odaítélt „Az Év Projektmenedzsere" díjat. Azóta számos előadást tart projekt- és programmenedzsment, valamint CRM témakörökben. 2009-2012 között újra a CRM volt a fő területe, a Vodafone több éves CRM programját vezette, melynek célja egy CRM rendszer bevezetésével a vállalat értékesítési és ügyfélszolgálati folyamatainak egyszerűsítése és modernizálása volt. Jelenleg otthon van fél éves kisfiával.

 Számvizsgáló Bizottsági Tagok

zsolt-gabriel
Gábriel Zsolt

Külkereskedelmi, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán tanult, MBA-jét a CEU Business School-ban szerezte 2002-ben. Karrierjét a Coopers & Lybrand-nél kezdte audit asszisztensként (ahol az ACCA tanfolyam első fokozatait elvégezte), majd 4 évig controllerként dolgozott a UTI Telecom-nál, a jelenlegi Invitel egyik elődjénél. Azóta - mintegy 15 éve - tanácsadóként, projekt menedzserként tevékenykedik. A DSS Consulting-gal jellemzően BI projektekben vett részt, majd az IBCnet-nél felépítette az SAP üzletágat, üzleteket szerzett és projekteket vezetett. Az utóbbi időben önálló tanácsadóként vezet nemzetközi projekteket, mint pl. a Graphisoft MS Dynamics NAV roll-out-ja a japán, hongkongi és észak-amerikai leányvállalatainál.

hargitay
Hargitai Mátyás

A rendszerváltozás egzisztenciális megrázkódtatásai arra kényszerítettek, hogy az ELTE-en szerzett geofizikusi diplomát az informatika világára cserélje. Ennek egyik első állomása az MTA Sztaki volt. Az első magyar GIRO rendszer kialakításában már projektmenedzserként is részt vett. Később különböző beosztásokban megfordult olyan cégeknél mint a Cetelem Bank, Compaq vagy a Budapest Bank. Leginkább a bank, pénzügy, de a kiskereskedelem területén is dolgozott. A számtalan banki, pénzügyi projekt arra inspirálta, hogy közgazdaságtani és pénzügyi végzettséget is szerezzen. Az utóbbi években elsősorban ezen a területen önálló projektvezetőként és tanácsadóként tevékenykedik itthon és külföldön.

Tanácsadók

imre

Szalay Imre, PMP

20 éve projektmenedzsment a munkája: Digital, Compaq, HP, Vodafone

 • HTE TIPIK, PMSZ elnökség
 • 2003 óta a PMI Budapest alapítója és elnöke volt
 • Kezdeményezései: Év Projektmenedzsere díj, Magyar PM szövetségek együttműködése, Magyar PMBOK

Cikkek, témák, előadások

 • PM hírverés itthon és a hazai eredményekről, beszámolók a PMI világban
 • PMI önálló arculatának erősítése
 • PMBOK 5
 • PMI nemzetköziség előnyeinek érvényesítése: Angol nyelvű PM klub, Nemzetközi konferencia, PMI társszervezeti ország közi kapcsolatok,
 • A hazai együttműködések folytatása: PMSZ közös programok, Teadélután, Hírlevél, Körkapcsolás, PM Kiválósági Tábla: részvétel, HTE TIPIK támogatás: PM Fórum, PM Műhely
 • IPMA/FÖVOSZ: együttműködés
 • PMP-k, egyszeri/egykori PMI tagok bevonása
 • Önkéntesek, egyetemisták elérése, mozgósítása
 • Szakmai, tartalmi fejlesztés (cikkek itthon és külföldön)

 palvolgyi

Dr. Pálvölgyi Lajos, PMP

  A PMI Budapest, Magyar Tagozat alapító tagja, és alelnöke 14 évig. A Projecon Kft. ügyvezető igazgatója. Több évtizedes kül- és belföldi szakmai tapasztalattal és PMP minősítéssel rendelkező projekt- és programmenedzser, projektigazgató, tanácsadó és tréner. Pályáját a Magyar Tudományos Akadémián kutatóként kezdte. A németországi Digital Equipment GmbH alkalmazásában informatikai projektekben vett részt, később ugyanitt a projektmenedzsment képzés vezetője lett. Magyarországon főként távközlési területen vezet projekteket, ezen belül 1997 és 2005 között a Matáv Nyrt. számos kiemelt nagy projektjének felelős vezetője volt. Több vezető kül- és belföldi felnőttoktatási intézmény meghívott előadója. Az Akadémiai Kiadónál megjelent több projektmenedzsment szakkönyv lektora, ezek között a "Projektmenedzsment útmutató" (PMBOK Guide magyar változat) szaklektora és a honosítási projekt vezetője 2006-ban és 2018-ban, valamint projektvezetője és fordítója 2013-ban. Számos további előadás és publikáció szerkesztője, lektora, szerzője. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem PPK Felsőoktatás- és Innovációkutató Csoport tagja. További részletek itt.

IMG 3809 HPE intranet 1 min

Czibók Zoltán

Czibók Zoltán 2016 decemberben került a CSC és a Hewlett Packard Enterprise vállalati szolgáltatások üzletágának egyesüléséből létrejött új vállalat, a DXC Technology magyarországi ügyvezető igazgatói posztjára.

A szakember végzettségét tekintve mérnök-tanár, 2003-ban szerzett MBA fokozatot. 1997-ban csatlakozott a Digital, majd a HP által felvásárolt Compaqhoz. Ezt követően különböző vezetői feladatokat látott el a Compaq/HP/EDS cégek összeolvadásait követően. 2010 óta vezette a régióban a vállalati szolgáltatások alkalmazási területét, 2014-től pedig ismét a magyar piacért felelt. Irányítása alatt a HP Enterprise Services kiemelkedő sikereket ért el többek között a telekommunikációs, közüzemi szolgáltató és közlekedés ipari szegmensekben.

2002 óta volt a Project Management Institute magyar tagozatának alapító titkára majd többször elnökségi tagja. Az ezredforduló óta aktív szerepet vállal a Magyar Projektmenedzsment Szövetségben és 2006-tól az etikai bizottság tagja.

dobos oszkár

Dobos Oszkár

A projektmenedzsmentben 8 éve dolgozom, tapasztalataimat tekintve a szakma minden eddigi szintjét bejártam (projekt asszisztens, alprojekt vezető, projekt koordinátor és projetktvezető). Bár az eddigi szakmai életutam során voltak a projektmenedzsment mellett más feladatköreim is, alapvetően minden munkámban ezen a területen dolgoztam.

Jelenleg két éve az Evopro cégcsoportnál dolgozom projektvezetőként, szoftver és hardverfejlesztési projekteket vezetek. Klasszikus vízesés, agilis és PMBOK szerinti módszertanokat is használunk, projekt és ügyfél igény szerint. Jelenlegi kihívás egy projektmenedzsment csapat felépítése a cégnél.

Az előző pozícióm a T-Systemsnél (ITSH) projekt koordinátor volt, itt multi környezetben nemzetközi projekteken, távoli/virtuális projektcsapattal dolgoztunk. Az ágazatom projektmenedzsment folyamatai a PMBOK alapján működtek. Emellett volt lehetőségem, az ITIL szerinti IT szolgáltatás menedzsment területre betekinteni nemzetközi alkalmazások service delivery maneger-ként.

Egyetem közben és után projekt asszisztensként dolgoztam európai uniós pályázatokban, majd kisebb EU-s és szoftverfejlesztési projekteket vezettem egy informatikai cégnél a KKV szektorban.

Önkéntes tevékenységeim:

Egészen az egyetemig (különböző diákszervezetek) nyúlik vissza. Jelenleg a PMI elnökségének körülbelül két éve segítek kisebb nagyobb hullámokkal az intenzivitási görbében. Egy másik szervezetnek, egy szabadidős alapítványnak vagyok a kuratóriumi elnöke 2013-as alapítása óta.

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

PM Tudástár