PMI Budapest, Hungarian Chapter

Tisztségviselő jelöltek 2019

 

.....................................

kremmer laszlo

 

 

 

 

 

 

 

Kremmer László, MBA, CLC, PMP®

IT és műszaki projektek megvalósítása és operatív irányítása során több éves tapasztalatot szerzett PMP® minősítéssel rendelkező projektvezető szakember, aki több mint 15+ éves munkatapasztalattal rendelkezik, projektvezetés, operatív cégvezetés, stakeholder menedzsment, illetve vállalati B2B értékesítési területén. Elsődleges szakértelme a projektvezetés, változásmenedzsment, projektadminisztráció területén, projekt- és egyéb szakmai egyeztető tevékenységek szervezése, irányítása területén van. Korábban egy angol, majd osztrák képviseleti cég munkatársa volt, illetve hazai IT cégnél dolgozott. Jelenleg a CITIBANK Europe Plc-nél, globális projektek vezetésével foglalkozik.

2008-ban csatlakozott a PMI-hoz, illetve a PMI Budapest, Magyar Tagozathoz. 2012-2015 között a PMI Budapest, Magyar Tagozat Operatív Ügyekért felelős Alelnöke volt. 2015-2018 között a PMI Region Mentor pozíciót töltötte be Kelet-Európában, ahol 11 országért volt felelős. Az elmúlt három esztendőben az összes PMI EMEA Leadership Meetingen és Regio8-as összejövetelen részt vett. 

  • Okl. Műszaki Menedzser BSc diplomáját, vállalkozásmenedzsment szakirányon szerezte jeles eredménnyel. Ezt megelőzően Külkereskedelmi üzletkötő oklevelet szerzett.
  • 2011-ben a Szent István Egyetemen, Stratégia és Vezetés szakirányos MBA diplomáját Summa cum laude minősítéssel védte meg. MBA szakdolgozata a "Vállalati stratégia megvalósítás projekt és portfóliómenedzsment eszközeivel - PMO kialakításának módszertani javaslata" tárgykörben íródott.
  • PMP® minősítését 2010-ben érte el, illetve 2012-ben Okl. Vezetői Coach oklevelet szerzett, melyen belül a specializációja a változásmenedzsment támogatása a coaching eszközeivel, illetve a projekt együttműködők közötti érdekellentétek, konfliktusok kezelése Vezetői Coaching eszközök felhasználásával.
  • Erősségei: kiváló angol nyelvtudás, kitartó és alapos munkavégzés. PMP®, MBA, Executive coach minősítés.

vereczkei brigitta 2Vereczkei Brigitta, CMC, PMP, PgMP

12 éves szakmai tapasztalattal, 2010 óta PMP, 2014 óta PgMP minősítéssel rendelkező tanácsadó. Szakterülete a projekt- és programmenedzsment, mellyel kapcsolatos tanulmányokat a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán, Németországban (Ludwig Maximilians Universität München) és az USA-ban (Washington College - Chestertown - MD - USA) folytatott. Dolgozott vevő és szállító oldalon egyaránt: alkalmazásfejlesztési, rendszer-bevezetési, termékfejlesztési és IT infrastruktúra kialakítási projekteket vezetett, projektmenedzsment kultúra kialakítását célzó projektekben volt tanácsadó elsősorban a nagyvállalati szektorban, 2006 óta dolgozik trénerként, oktatóként. Az elmúlt két évben a projektmenedzsment üzleti-stratégiai szintjével, valamint az emberi oldalával foglalkozik kiemelten (Projektmenedzsment és vállalati architektúra menedzsment kapcsolata, Változásmenedzsment, Stakeholder menedzsment). Aktívan részt vesz a hazai projektmenedzsment élet szervezésében: korábban a PMSZ elnökségi tagja, három éve dolgozik a HTE PM Fórum szervezőbizottságában.

„Hiszek a program-és projektmenedzsmentben, abban, hogy programmenedzserként, projektvezetőként hozzájárulunk a vállalatok szervezeti, működési és informatikai hatékonyságának javításához. Azt vallom, hogy a projektmenedzsment szakma ismertségét és elismertségét kötelessége javítani minden ezzel foglalkozó szakembernek, és ehhez a projektmenedzsment szervezetek, egyesületek, kezdeményezések fejlesztésére és összefogására van szükség."

 

BaloghBalogh László, PMP

A BME-n 1991-ben szerzett Gépészmérnöki, majd 2004-ben MBA diplomát. Projektmenedzseri pályafutását 1996-ban a Lucent Technologiesnál kezdte, ahol többek között telekommunikációs, hálózatos illetve call center fejlesztési projekteket vezetett. Ezt követően az Avaya, EDS, LNX és T-Systemsnél projektmenedzseri, tanácsadói illetve projekt igazgatói pozíciót töltött be. Az IT Services Magyarország Kft-nél 2007-ben alapítója volt a PMO szervezetnek. Az elmúlt években vezetésével került kialakításra a vállalat project portfolió management keretrendszere. Jelenleg szolgáltatási egység vezetőként PM csapat irányítása mellett project portfolió managementtel, project management módszertan fejlesztéssel foglalkozik. A PMI módszertanon alapuló projektvezetést 1998 óta gyakorolja, a PMP minősítést 2008-ban szerezte meg.

 FarkasTamas

Farkas Tamás, PMP

A BME Villamosmérnöki karán végzett 1992-ben, majd ugyanitt szerezte meg MBA diplomáját 2000-ben. Az országban elsők között 2001-ben szerezte meg PMP végzettségét.

Pályakezdőkét a Siemens Telefongyárban végzett tervező mérnöki feladatokat. Projektvezetői tevékenységét a Digital Equipment Magyarországnál kezdte 1998-ben. Itthon és a régió más országaiban is vezetett számos államigazgatási valamint közmű ipari projektet a zöldmezős fejlesztéstől kezdve, a vállalatirányítási rendszerintegrációs projekteken át szolgáltatás menedzsment projektekig.

2012-ben vállalta el a Hewlett-Packard SEE régió (South East Europe) SAP kompetencia központjának kialakítását és vezetését. Vezetői feladata mellett is folyamatosan kapcsoltban maradt az ügyfelekkel és a projektvezetési feladatokkal. Jelenleg a magyar SAP tanácsadói csapat vezetője és ezzel párhuzamosan közmű ipari projekteket is vezet.

2002 óta a Project Management Institute magyar tagozatának alapító tagja.

Kiss Norbert

Kiss Norbert, PMP

A projektmenedzsment szakterületén 8. éve dolgozom, mely során komplex nemzetközi és hazai projektek vezetésével foglalkoztam, illetve szervezeti szintű projektmenedzsment és portfoliófejlesztésekben működtem közre szakértőként és projektvezetőként egyaránt.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetésszervezés szakán végeztem. Itt az egyetemi tanulmányok mellett egy kiemelten közhasznú, non-profit oktatási szervezetként működő diákszervezet vezetésével is foglalkoztam.

Köszönhetően német érettségimnek németül anyanyelvi szinten, angolul tárgyalási szinten beszélek.

Az Accenture színeiben SAP bevezetési projektekben a PMO csapatát erősítve kezdtem pályafutásomat. Itt többek között a 2008-ban az „Év projektmenedzsere" díjat is elnyerő projekt beszállító oldali PMO tagjaként, majd Accenture oldali local PMO vezetőjeként tevékenykedtem. Az itt eltöltött 1,5 év után csatlakoztam a Szinergia Kft. tanácsadói csapatához. Itt szervezet és működésfejlesztési projektek vezetése mellett immár 6. éve veszek részt a Szinergia projektmenedzsment területének és szolgáltatásainak fejlesztésében. Vezető tanácsadóként és Gazdasági vezetőként dolgozom jelenleg a szervezetben. CAPM és PMP minősítéssel is rendelkezem, ezért mind a két minősítésre való felkészítő programok tartása is kompetenciáim közé tartozik.

Az elmúlt években elsősorban komplex szervezetfejlesztési, projekt érettség fejlesztési és projekt-portfolió rendszer kialakítási projekteket vezettem. A projekt-portfolió rendszerek fejlesztése, kialakítása témakör iránt kiemelten érdeklődöm, ezért több szakmai programon, konferencián előadást is tartottam ebben a témakörben.

 Prattinger Balazs

Prattinger Balázs, PMP

Mérnök-közgazdász végzettséggel rendelkezik. Releváns szakmai pályafutását 1998-ban a KPMG-nél kezdte, ahol vezető tanácsadói pozícióban elsősorban üzleti-informatikai tanácsadási projektekben vett részt, valamint projektvezetési tapasztalatokat szerzett. 2005-ben csatlakozott az Albacomp-hoz, ahol projektvezetőként több jelentősebb méretű projektet vezetett. 2006 nyarától a RacioNet Zrt. munkatársa, ahol a klasszikus informatikai tanácsadói és projektvezetési tevékenységeken túl az informatikai stratégia üzletág vezetését is ellátja. A referenciák között megtalálható állami, közigazgatási szervezetek, szállítmányozási, pénzügyi vállalatok, továbbá építőipari vállalkozások, illetve egészségügyi intézmények részére végzett projektek vezetése. 2010 óta rendelkezik PMP minősítéssel.

 pernyeszi andrás

Pernyeszi András, PMP

2003-ban ismerkedtem meg a Project Management világával. Ekkor az IBM-nél dolgoztam, mint SAP Bázis konzulens és külföldi országokból hoztam át SAP üzemeltetői munkákat, illetve mellette végeztem az IBM Project Management képzését is. Ezután az EDS-hez kerültem mint Project Manager, ahol főleg nemzetközi IT infrastruktúra projekteket vezettem külföldi ügyfeleknek, mellette Csoportvezetői szerepköröm is volt. 2010-ben mint PMP Senior Project/Program Manager már nagy és komplex nemzetközi projekteket, illetve programokat vezettem, ahol a projekt költségvetése meghaladta az 5 millió dollárt, a project csapat pedig a 40 fős méretet. Ezek szintén IT infrastruktúra projektek voltak, főleg Cloud építés adatcenterekben, migráció és virtualizáció. 2012- től azt a Project és Programvezetőkből álló szervezetet vezettem, aminek Én is a tagja voltam. Ez 2013 -tól külföldi országokkal bővült, mint például Szlovákia, Románia és Lengyelország. Emellett egy Project Management Champion szerepköröm is volt, amiben egy több száz fős, több országból álló Project Management organizációnak kellett definiálnom a Projektvezetési módszertanát, munkavállalók fejlesztését. 2018 -tól szabadúszó Projektvezető vagyok, emellett pedig a PMI Budapest, Magyar Tagozat alelnöke.

dr sándor zoltán

Dr. Sándor Zoltán, PMP

Több mint 15 éves tapasztalatom van Információ Kommunikáció Technológiai (IKT) műszaki és menedzsment területeken, amelyet hazai és nemzetközi környezetben, multinacionális vállalatoknál nyertem.Fő tanácsadói szakterületem projekt és program menedzsment, ezen a területen tapasztalatom és képesítésem személyesen is hitelessé tesz ügyfeleim és partnereim szemében. A Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem (BMGE) Mikrohullámú tanszékén végeztem, ahol PhD fokozatot is szereztem.

Szintén a BMGE-n MBA fokozatot is szereztem pénzügyi és menedzsment szakirányokon. Diplomatervem témája „Kulcsrakész Projektek vezetése mobil hírközlésben” volt.
A Profexec Services Kft.-ben csapatommal arra törekszem, hogy minél professzionálisabban segítsem ügyfeleinket versenyképességük elérésében és megtartásában.

PMI Budapest Chapter elnökségi tagként jelenleg az oktatásért felelek és igyekszem hozzájárulni a PMI népszerűsítéséhez, a projektmenedzsment kultúra terjesztéséhez, emellett a Chapter alelnöki feladatait is ellátom.

dobos oszkár

Dobos Oszkár

A projektmenedzsmentben 8 éve dolgozom, tapasztalataimat tekintve a szakma minden eddigi szintjét bejártam (projekt asszisztens, alprojekt vezető, projekt koordinátor és projetktvezető). Bár az eddigi szakmai életutam során voltak a projektmenedzsment mellett más feladatköreim is, alapvetően minden munkámban ezen a területen dolgoztam.

Jelenleg két éve az Evopro cégcsoportnál dolgozom projektvezetőként, szoftver és hardverfejlesztési projekteket vezetek. Klasszikus vízesés, agilis és PMBOK szerinti módszertanokat is használunk, projekt és ügyfél igény szerint. Jelenlegi kihívás egy projektmenedzsment csapat felépítése a cégnél.

Az előző pozícióm a T-Systemsnél (ITSH) projekt koordinátor volt, itt multi környezetben nemzetközi projekteken, távoli/virtuális projektcsapattal dolgoztunk. Az ágazatom projektmenedzsment folyamatai a PMBOK alapján működtek. Emellett volt lehetőségem, az ITIL szerinti IT szolgáltatás menedzsment területre betekinteni nemzetközi alkalmazások service delivery maneger-ként.

Egyetem közbena és után projekt asszisztensként dolgoztam európai uniós pályázatokban, majd kisebb EU-s és szoftverfejlesztési projekteket vezettem egy informatikai cégnél a KKV szektorban.

Önkéntes tevékenységeim:

Egészen az egyetemig (különböző diákszervezetek) nyúlik vissza. Jelenleg a PMI elnökségének körülbelül két éve segítek kisebb nagyobb hullámokkal az intenzivitási görbében. Egy másik szervezetnek, egy szabadidős alapítványnak vagyok a kuratóriumi elnöke 2013-as alapítása óta.

 horvathviktor

Horváth Viktor, PMP

A tagozat munkáját elsősorban az elnökségben helyet foglaló kollégák és ismerősök által ismerem. Apróbb feladatokban évek óta nyújtottam segítséget a háttérből. A PMPub-ok és az AoP konferenciák rendszeres látogatójának számítok. 2017 szeptembere óta vagyok tagja a PMI-nak és egyben a magyar tagozatnak. Ekkor sikerült megszereznem a PMP minősítést is. Ezt követően éreztem úgy, hogy szívesen vállalnék aktív szerepet a PMI életében. p>

Az idei évben tölti a magyar tagozat a 15. évét. Ebből az alkalomból merült fel egy jubileumi, ünnepi esemény szervezése. Amikor az elnökség eldöntötte, hogy ezt egy vacsora formájában szeretné megünnepelni, akkor kerestek meg, hogy lenne-e kedvem ennek szervezéséhez. Nagy örömmel mondtam igent a felkérésre és Kiss Fruzsina, valamint Kiss Norbert társáságában egy nagyszerű projektcsapat állt össze. A megemlékezés 2018.11.29-én került megtartásra, melyre sok meglepetéssel készültünk, hogy a jelenlevő vendégek, akik fontos szerepet töltöttek be a PMI Budapest életében, maradandó élménnyel és emlékkel térhessenek haza.

Miközben már folyamatában volt a 15. éves esemény szervezése, az elnökség újabb felkéréssel keresett meg, mégpedig, hogy segítsem Sándor Zoltán munkáját a 2018. Év projektmenedzsere díj pályázati folyamat, valamint díjátadó ünnepség szervezésében. Az ítélőtáblában részt vevő szervezetek egybehangolt munkájához nagyon agilisan kellett a feladatokat végezni, sok tapasztalatot gyűjtve. A díjátadóra 2018.11.07-én került sor a Pénzügyminisztérium épületében. A rendezvény zökkenőmentesen, sikeresen került lebonyolításra.

Számvizsgáló Bizottsági Elnök

bartalis
Bartalis Krisztina, PMP

Egy külkereskedelmi, majd egy közgazdasági diplomát követően karrierjét tanácsadóként kezdte az akkori Arthur Andersen magyarországi tanácsadó csapatában, ahol stratégiai és vállalatirányítási projektekben vett részt. Ezután három évet töltött az Unitis Rendszerház CRM üzletágánál, ahol Siebel CRM bevezetés volt a fő területe, de a vállalat erős SAP profilja miatt és az ügyfelek igényeinek megfelelően az akkor piacra kerülő SAP CRM és Microsoft CRM megoldások bevezetésére is felkészültek. 2004-ben csatlakozott a Vodafone Magyarországhoz, mint pénzügyi folyamatszervező. Három év telekommunikációs tapasztalatszerzést követően megbízták a cég vállalatirányítási rendszerének cseréjét célzó, az anyavállalat által kezdeményezett globális projekt magyarországi alprojektjének vezetésével. Az alprojekt sikerességének elismeréseként 2008-ban elnyerte a PMI Budapest, Magyar Tagozat és a PMSZ által odaítélt „Az Év Projektmenedzsere" díjat. Azóta számos előadást tart projekt- és programmenedzsment, valamint CRM témakörökben. 2009-2012 között újra a CRM volt a fő területe, a Vodafone több éves CRM programját vezette, melynek célja egy CRM rendszer bevezetésével a vállalat értékesítési és ügyfélszolgálati folyamatainak egyszerűsítése és modernizálása volt. Jelenleg otthon van fél éves kisfiával.

 Számvizsgáló Bizottsági Tagok

zsolt-gabriel
Gábriel Zsolt

Külkereskedelmi, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán tanult, MBA-jét a CEU Business School-ban szerezte 2002-ben. Karrierjét a Coopers & Lybrand-nél kezdte audit asszisztensként (ahol az ACCA tanfolyam első fokozatait elvégezte), majd 4 évig controllerként dolgozott a UTI Telecom-nál, a jelenlegi Invitel egyik elődjénél. Azóta - mintegy 15 éve - tanácsadóként, projekt menedzserként tevékenykedik. A DSS Consulting-gal jellemzően BI projektekben vett részt, majd az IBCnet-nél felépítette az SAP üzletágat, üzleteket szerzett és projekteket vezetett. Az utóbbi időben önálló tanácsadóként vezet nemzetközi projekteket, mint pl. a Graphisoft MS Dynamics NAV roll-out-ja a japán, hongkongi és észak-amerikai leányvállalatainál.

hargitay
Hargitai Mátyás

A rendszerváltozás egzisztenciális megrázkódtatásai arra kényszerítettek, hogy az ELTE-en szerzett geofizikusi diplomát az informatika világára cserélje. Ennek egyik első állomása az MTA Sztaki volt. Az első magyar GIRO rendszer kialakításában már projektmenedzserként is részt vett. Később különböző beosztásokban megfordult olyan cégeknél mint a Cetelem Bank, Compaq vagy a Budapest Bank. Leginkább a bank, pénzügy, de a kiskereskedelem területén is dolgozott. A számtalan banki, pénzügyi projekt arra inspirálta, hogy közgazdaságtani és pénzügyi végzettséget is szerezzen. Az utóbbi években elsősorban ezen a területen önálló projektvezetőként és tanácsadóként tevékenykedik itthon és külföldön.

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

PM Tudástár