PMI Budapest, Hungarian Chapter

Bemutatkozás

PMI Budapest, Magyar Tagozat a hazai projektmenedzsment szakma meghatározó szakmai szervezete 2003 óta. Az elmúlt másfélévtizedben elhivatottan arra törekedtünk, hogy a lehető legnagyobb szakmai támogatást nyújthassuk nem csak az egyesületünk tagjainak, hanem a magyarországi projektmenedzsment szakma összes képviselőjének és hatékonyan együttműködjünk a hazai szakmai társ-szervezetekkel.

A PMI alapértékeket valljuk magunkénak:

A projektmenedzsment szakma hatása:

Szakmai meggyőződésünk, hogy a projektmenedzsment olyan kritikus szakkompetencia, amely pozitívan befolyásolja egy szervezet eredményeit és a társadalmat.

Hiszünk a professzionalizmusban:

Az elszámoltathatóság és az etikus magatartás biztosítja a PMI érdekeltjei iránti elkötelezettségünket.

Az önkéntesség a működésünk alapja:

Az önkéntesek és a hatékony munkatársakkal való önkéntes partnerség a legjobb módja az egyesület céljainak és célkitűzéseinek elérésének.

A közösség ereje az összetartó erőnk:

A globális projektmenedzsment közösség tagjainak bevonása a legjobb módszer a projektmenedzsment szakma előmozdítására és növekedésük elősegítésére.

A szakmai elköteleződés a sikerünk záloga:

 Különféle nézőpontok ösztönzése és az egyének hozzájárulása a projektmenedzsment szakmához és a PMI céljaihoz.

A stratégiánk a PMI stratégiájával összhangban: értéket teremteni, időszerűnek lenni és növekedni.


A PMI 1969 óta meghatározó szerepet játszik azon szakemberek szakmai előmenetelében, akik a projekt, program és portfóliómenedzsmentet tekintik a szakmájuknak. Az elmúlt közel félévszázad alatt a projektmenedzsment szakma egy alap szakkompetencia lett a vállalatok életében. A PMI törekvése, hogy felhatalmazza a szakembereket az ötletek valóságban történő megvalósítására, miközben az ügyfeleinkre és a szervezet képességeire összpontosítunk, hogy segítsünk elérni szakmai célkitűzéseiket. Felismertük, hogy a sikeresség és a céljaink elérése érdekében fel kell hatalmaznunk az ügyfeleinket, hogy elköteleződjenek az eredmények iránt és segítsünk nekik a szakmai célokat elérni.

2003 óta célunk változatlan: a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat, tartalmakat, termékeket, rendezvényeket létrehozni a magyarországi projektmenedzsment szakma képviselői, így a gyakorló projekt; program és portfóliómenedzserek és a szakma iránt érdeklődők számára.


A PMI Budapest, Magyar Tagozat elnöksége a kezdetekkor azt tűzte ki célnak, hogy mindenben pluszt adhasson a hazai projektmenedzsereknek, valami olyat, ami egyszerre ötvözi saját hazai hagyományainkat a nemzetközi eredményekkel.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat saját kezdeményezései mellett a többi magyar projektmenedzsment szervezettel is együttműködik a kezdetektől, hiszen a szakma egységesítése nagyban elősegíti a gyors és hatékony fejlődést, amely számunkra a legnagyobb értéket képviseli.

Erről árulkodnak különböző kezdeményezéseink, mint az: 

 • Év Projektmenedzsment Diplomamunkája
 • Art of Projects konferencia
 • MasterClass workshop
 • PMPub

A nemzetközi szintű fejlődést pedig ugyanúgy támogatjuk, mint a hazait, így természetes, hogy támogatjuk a különböző PMI szakmai minősítések megszerzését, mint például a PMP®, PgMP®, PfMP®, CAPM®, PMI-PBA®,PMI-ACP®, PMI-RMP®, PMI-SP®.

Az „A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide)”  – a PMI zászlóshajója, melynek magyar nyelvre történő lefordítása amellett, hogy biztos alapot ad a tájékozódáshoz, nagyban elősegíti a magyar projektmenedzsment szaknyelv létrejöttét és folyamatos fejlődését.

PMI Budapest, Magyarországi Tagozat egy olyan dinamikusan fejlődő, nemzetközi anyaszervezettel rendelkező csoport, amely létrejöttével a magyarországi projektmenedzsment szakmát szeretné segíteni, fejleszteni, egységesebbé tenni. Szervezetünk büszke az értékekre, amiket megteremtett, az eredményekre, amiket elért, és arra, hogy platformot tud biztosítani különböző, szakmával kapcsolatos diskurzusokhoz évente több alkalommal. Hiszünk abban, hogy együtt még jobbá tehetjük a magyarországi projektmenedzser szakmát.

2018-ban ünnepeljük az egyesületünk megalapításának 15. évfodulóját, így minden egyesületi tagunkat és a szakma iránt érdeklődő munkatársat hívunk, hogy együtt ünnepeljük meg közösen elért szakmai sikereinket. 

Üdvözlettel,
Kremmer László MBA, CLC, PMP
Elnök / PMI Budapest, Magyar Tagozat

Az egységesülő magyarországi projektmenedzser közélet részeseként egyre bővülő tagságával a projektmenedzsment professzionalizálódását, elismertségét kívánja elérni elsősorban a minősítési rendszer teljes vertikumának (könyv, vizsga, előadások, konferenciák, pontszerzés) működtetésével, a nemzetközi és tudományos eredmények használatával, felmutatásával.

PMI Budapest, Magyar Tagozat programja

 • Ötvözi az eddigi eredményeket, és felmutatja a nemzetközi porondon.
 • A minősítés ösztönzésével segíti a szakma elismertségét.
 • Lehetővé teszi, hogy az itthoni klubok, fórumok előadói minősítési pontokat szerezzenek.
 • Együttműködések intézményesítése.
 • Nemzetközi kapcsolatok.
 • Minősítések ösztönzése.
 • Publikációk.
 • Erőteljesebb "elméleti" alapok.

 pmi keppmi 5years

A PMI Budapest Magyar Tagozat a PMI tagozataként működik.
A PMI működését az alábbi szervezeti ábra mutatja.
pdf PMI szervezeti felépítés letölthető itt >>>>>>

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

PM Tudástár