PMI Budapest, Hungarian Chapter

PMP®

A Project Management Professional oklevél a leginkább elismert egyéni minősítésnek számít a projektmenedzsment szakmában. Megszerzése mindenképpen ajánlható azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek, és szakmai pályafutásuk a projektmenedzsmenthez kapcsolódik.

A különböző felmérések szerint a PMP® minősítéssel rendelkező szakemberek kimutathatóan magasabb jövedelemmel rendelkeznek azokhoz képest, akik nem rendelkeznek ezzel az oklevéllel. Bár a PMP® minősítés nem informatikai kvalifikáció, de ezekkel összemérve is rendre előkelő helyezéseket ér el a nemzetközi értékelések során. A Global Knowledge 2014 őszén például felmérte, hogy a különböző minősítések miként értékelődnek a piacon. (IT Skills and Salary Survey) Itt maguk a szakemberek számoltak be az előrehaladásukról, és hogy ebben a minősítés megszerzése mit jelentett. Ebben a felmérésben PMP® volt a negyedik legjobban értékelt, fizetett.

A minősítés feltételei:
• Felsőfokú végzettségűek esetében 4.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 36 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben.
• Középfokú végzettségűek esetében 7.500 óra projektmenedzsment tapasztalat, amely legalább 60 hónapig tartott az utóbbi nyolc évben.
• Mindkét kategória esetén: 35 nettó ("kontakt") óra dokumentált részvétel projektmenedzsment képzésen (a képzésnek le kell fednie az összes PMBOK® Guide tudásterületet), továbbá sikeres vizsga.

A jelentkezők a PMI központi honlapján regisztrálnak, és adataikat rögzítik. A PMI a jelentkezések egy részét véletlenszerűen ellenőrzi (auditálja), melynek során a képzésekkel kapcsolatos bejegyzéseket megfelelő dokumentum másolattal, a projekttapasztalattal kapcsolatos adatokat pedig egy referencia személy nyilatkozatával bizonyítani kell. Ha a jelentkező megfelel a feltételeknek, és a vizsgadíjat befizeti, jelentkezhet a vizsgára. A vizsga során egy megehetősen nehéz, 200 kérdést tartalmazó angol nyelvű feleletválasztós számítógépes tesztet kell sikeresen elvégezni négy óra alatt.

Ez a minősítés a megszerzésétől számított három évig érvényes és PDU (Professional Development Unit) pontok gyűjtésével újítható meg újabb és újabb három évre.

További információ a PMI központi honlapján található.

További felvilágosítás képzési és minősítési kérdésekről: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

PM Tudástár