PMI Budapest, Hungarian Chapter

Áttekintés

Nemzetközi projektmenedzsment minősítések

Jelenleg nyolc nemzetközi minősítés szerezhető meg a tudást és kompetenciát elismerendő, beleértve a legismertebbet, Project Management Professional (PMP®) képesítést, ami egy széles körben ismert és elismert, speciális értékkel bíró szakmai ajánlólevél a projektmenedzsmenttel foglalkozó szakemberek számára.
A vizsgákhoz kapcsolódó számítógépes tesztek a világ számos városában létesített bármelyik szerződött tesztközpontban elvégezhetők. Ezek listáját a PMI honlapján keresztül érhetik el a vizsgára jelentkezők. (Magyarországon jelenleg egy ilyen vizsgahely van Budapesten.)
A minősítések megszerzéséhez és fenntartásához nem szükséges PMI tagnak lenni, de a PMI tagok jelentős díjkedvezményt kapnak. A felkészülést nagyban segíti, hogy a PMI tagok a PMBOK® Guide aktuális kiadását és számos további értékes könyvet valamint szakmai kiadványt ingyenesen letölthetnek. A jelenleg elérhető minősítések a következők:

• Certified Associate in Project Management: CAPM®
• Project Management Professional: PMP®
• Program Management Professional: PgMP®
• Portfolio Management Professional: PfMP®
• PMI Professional in Business Analysis: PMI PBA®
• PMI Agile Certified Practitioner: PMI ACP®
• PMI Risk Management Professional: PMI RMP®
• PMI Scheduling Professional: PMI SP®

Már 1984 óta létezik az a szigorú, vizsga alapokon nyugvó minősítési rendszer, amelynek célja, hogy lehetőséget adjon a projektmenedzsereknek a személyes szaktudásuk és egyéni teljesítményük megmérettetésére. A PMI minősítési rendszere az elmúlt évtizedekben fokozatosan épült ki, és nyerte el jelenlegi formáját. A minősítések kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy 1999-ben a PMI volt az első olyan non-profit szervezet, amely megszerezte az ISO 9001 minősítést.

Honlapunk „Képzés és minősítés" rovatában az egyes menüpontok alatt a legnépszerűbb minősítésekről, a PDU pontok gyűjtéséről és az aktuális képzésekről talál tájékoztatást.

További információ az egyes minősítésekről a PMI központi honlapján található.

További felvilágosítás képzési és minősítési kérdésekről: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

PM Tudástár