PMI Budapest, Hungarian Chapter

Projektmenedzsment a felsőoktatásban

Projektmenedzsment a felsőoktatásban

Honlapunk eme fejezetében arról tájékozódhat, hogy a projektmenedzsment miként jelenik meg a felsőoktatás ill. a posztgraduális képzés területén.

Kapcsolatfelvétel

A PMI Budapest, Magyar Tagozat kapcsolatot keres a projektmenedzsment hazai szakmai műhelyeivel.

Elsősorban - de nem kizárólagosan - azok visszajelzését várjuk, akiknek képzési (vagy kutatási) programjában a projekt menedzsment valamilyen módon megjelenik, ill. képzési programjukat ilyen irányban bővítenék (szakdolgozati témákat is ideértve), és/vagy projekt menedzsment szakirányban fejlődő oktatóik, hallgatóik vannak. Az együttműködő partnereink rövid tájékoztatóit elhelyezzük honlapunkon. Az együttműködés konkrét tartalmát személyes egyeztetés keretében szeretnénk kialakítani.

Amennyiben Ön a felsőoktatás ill. a posztgraduális képzés területén dolgozik, és nyitott arra, hogy az együttműködésben rejlő kölcsönös előnyök kiaknázása érdekében valamilyen formában együttműködést alakítsuk ki, visszajelzést kérünk. Kapcsolattartó: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

Intézmények

bce

Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Vállalkozásfejlesztési Intézet

Stratégia és Projektvezetés Tanszék

A tanszék az egyetemi oktatás minden képzési szintjén oktatja a projektmenedzsment elméletét és gyakorlatát, munkatársai az oktatás mellett a lehető legszélesebb spektrumban kutatják a projektmenedzsment klasszikus és új területeit.

A tanszék oktatási tevékenysége

Alapképzésben az egyetem Gazdálkodástudományi Karán kötelező tárgyként előadás és szemináriumok formájában Egyedi projektek vezetése címmel kerül oktatásra. A tárgy a projektmenedzsment alapismereteinek elsajátítása mellett a szemináriumokon begyakoroltatja az elemi projekttervezési és menedzsmenti módszerek alkalmazását (projekt és projekteredmény behatárolása, projektmarketing, idő- erőforrás- és költségtervezés, projektkontroll, projektkockázatok kezelése, projektszervezetek fókuszokkal). A tárgy hasonló tartalommal, de illesztve a képzési követelményekhez, megtalálható a duális képzésben, illetve az egyetem társadalomtudományi és közgazdasági képzéseiben is.

Mesterképzésben a Vállalkozásfejlesztési mester szakon - építve az alapozó tárgyra – Szervezeti projektvezetés néven komplex projektmenedzsmenti ismeretek kerülnek oktatásra (szerződéstípusok, pénzügyi elszámolási módok, versenyeztetés, projektprogramok vezetése, projektvezetési felkészültség, agilis projektvezetés stb). Egyes specifikus területek önálló tárgy formájában (Projektvezetési szoftverek és Projektportfolió menedzsment) sajátíthatók el.

Posztgraduális képzésben a már diplomával és gyakorlati ismeretekkel rendelkezők számára kerül meghirdetésre a Projektmenedzsment specialista/szakközgazdász négy féléves, levelező tagozatú szak. Ez a képzés lefedi a projektmenedzsment területének szinte teljes területét, illetve hozzákapcsolja az alapvető közgazdasági és menedzsmenti ismereteket (vezetés-szervezés, döntéselmélet, pénzügy-számvitel stb.)

Doktori képzésben a tanszék oktatói, mint témavezetők projektmenedzsmenti témákban vállalnak hallgatókat.

A tanszék kutatási tevékenysége

A tanszék munkatársai részt vesznek a hazai és a nemzetközi tudományos közéletben, illetve szakmai szervezetek munkájában, mind alap-, mind alkalmazott kutatások formájában.

További információ: uni-corvinus.hu/projstrat tanszéki honlapon

Elérhetőség: Budapest Fővám tér 8. 387.szoba Telefon: +36 1 482 5206

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

Kövessen minket!

facebook   linkedin   twitter

PM Tudástár