Prezentáció a Citibank PMAW 2018 programhéten

2018. május 14-18. között került megrendezésre az idei „Citibank Project Management Awareness Week 2018” című programsorozat, amelynek keretében lehetőségünk nyílt bemutatni, hogy miért is érdemes egy lokális PMI tagozathoz csatlakozni.

A Citibank által rendezett program elsősorban a projektmenedzsmenttel kapcsolatos újdonságokra, kihívásokra, aktuális kérdésekre fókuszált, ennek keretében kapott lehetőséget a PMI Budapest, Magyar Tagozat, hogy bemutassa azokat az előnyöket, amelyek a tagozathoz való csatlakozással együtt járhatnak. A webes prezentációt Prattinger Balázs tartotta, melyet közel 40 munkatárs követett figyelemmel a világ számos pontjáról.

Balázs ismertette a PMI és a PMI Budapest, Magyar Tagozat főbb célkitűzéseit, tevékenységeit, majd részletesen bemutatta a magyarországi tagozat által végzett feladatokat, projekteket. Ennek keretében külön bemutatásra került az Art of Projects konferencia, az évenként 3 alkalommal megrendezésre kerülő PMPub, a társzervezetekkel együtt kezelt Év projektmenedzsere díj, valamint a Tagozat által életre hívott Év PM diplomamunkája pályázat is. Mindezek bemutatását követően a prezentáció részletesen kifejtette azokat az előnyöket, amelyek a tagozathoz való csatlakozással együtt járhatnak. Ezekből szemezgettünk néhányat:

  1. A Tagozathoz való csatlakozással a hazai projektmenedzsment szakma fejlesztésében tudok tevékenyen részt venni: a Tagozat által indított projektekben, feladatok végrehajtásában való aktív közreműködéssel - akarva, akaratlanul - hozzá tudunk járulni a hazai PM közösség fejlődéséhez.
  2. Egyszerűen – jó önkéntes munkát vállalni: az élet bármely szegletében – legyen az társadalmi felzárkóztatás, oktatási programban való részvétel, szegények felkarolása stb. – való jótétel fejleszti a személyiségünket, hozzájárulhat az önmegvalósításhoz. Az önkéntes tagozati munka vállalásával a hazai PM szakma elfogadottságát tudom növelni.
  3. Könnyebben hozzájuthatok a legfrissebb projektmenedzsment technikákhoz, hamarabb értesülhetek az aktuális PM trendekről.
  4. Találkozhatok olyanokkal, akik hozzám hasonlóan projekteket vezetnek: adott esetben teljesen különböző üzleti területeken dolgozók a tagozati feladataik végrehajtása során ütköztethetik álláspotjaikat, vagy éppen közösen kereshetnek megoldásokat a projektmenedzsment terén felmerülő kérdéseikre.
  5. Megismerhetek olyan embereket, akikkel másképpen lehet, hogy nem is találkoztam volna. A Tagozatban érdekes személyiségekkel találkozhatom, a közösség kitűnő hely a kapcsolatépítésre. 
  6. A tagozati feladatok ellátásával fejlesztem projektmenedzsment képességeimet: mások figyelésével, meghallgatásával „elleshetek” olyan technikákat, amelyeket a következő projektjeim során fel tudok használni. Saját feladataim kapcsán pedig a körülöttem lévő kollégák adhatnak hasznos visszajelzéseket.
  7. Jó egy csapat tagjának lenni: együtt többre vagyunk képesek, mint külön-külön. Jó érzés pl. egy egész napos konferenciát megszervezni és lebonyolítani; felemelő, ha elkészül egy könyv fordítása; jó átélni, ha díjazzuk az év legjobb projektvezetőjét, vagy az év PM diplomamunkáját elkészítő diákot.
  8. A Tagozatban történő tevékenység révén nőhet a szakmán belüli elismertségem.
  9. Ismertebbé válhatok a hazai projektmenedzsment közösségben.
  10. Mivel a tagozati pozíciókat időszakonként más-más kolléga tölti be, ezért garantált az új ötletek felmerülése, új szakmai programok beindítása. Részese lehetek a tagozati működés formálásának, újra alkotásának.
  11. Az ismertségem növekedésével lehetőség nyílik, hogy másokkal együtt dolgozzam jövőbeni projekteken.
  12. A tagozati díj befizetésével (25 USD) hozzájárulok a Tagozat működtetésének biztosításához. Ezen túlmenően olcsóbban juthatok szakkönyvekhez, vagy éppen jutányosabb áron vehetek részt konferenciákon.

A PMI Budapest, Magyar Tagozat ezúton is szeretné megköszönni a Citibanknak és Kremmer Lászlónak, hogy lehetővé tették a Tagozat számára a programon való részvételt.