Tudásmegosztás felhívás és pályázat PMP-nek és jövendő PMP-knek

A PDU jelentése Professional Development Unit, s e sajátos "kredit" pontok gyűjtése főként azok számára bír jelentősségel, akik már rendelkeznek PMP vagy más hasonló PMI minősítéssel. Ha valaki már megszerezte a PMI minősítések egyikét, a későbbiek során azt újra és újra meg kell újítania, ehhez pedig háromévente összesen 60 PDU összegyűjtésére van szüksége.

Tagozatunk postaládájába gyakran érkeznek be olyan üzenetek, amelyekben a PMP-k és más minősített projektmenedzserek a már megszerzett minősítésük megújításának lehetőségeiról, illetve a PDU-gyűjtés különböző módjaival kapcsolatban tesznek fel nekünk kérdéseket.

"Szeretném megújítani a minősítésemet. Hogyan tudnék PDU-t gyűjteni?

publikacio 2 kicsi

A kérdés hosszas fejtörés nélkül megválaszolható: A projektmenedzseri munkával szerezhető PDU-k mellett számos képzési forma és szakmai esemény kínál lehetőséget a minősítés megújításához szükséges kreditek megszerzésére, emellett pedig a PMI szervezetekben végzett önkéntes munkával is gyarapítható a már megszerzett PDU-k száma. 

Kevesebb szó esik azonban arról, hogy az önképzéssel, előadással, de akár már a publikálással is lehet PDU-t szerezni! Az alapelv, miszerint egy órányi tanulás – amelynek formája lehet szakmai cikk olvasása, megértése, majd feldolgozása – egy PDU pontot ér, természetesen itt is érvényes. A PDU pontok odaítélését megkönnyíti, illetve a megszerzett tudást és a szakmai fejlődést bizonyítja, ha a munka publikációk formájában is megtekinhető. 

Azért, hogy felhívjuk a figyelmet a publikáláson keresztüli PDU-szerzési lehetőségre, a PMI Budapest, Magyar Tagozata egy Publikációs pályázat kiírását határozta el. Várjuk projektmenedzsment témájú könyvek, folyóirat közlemények feldolgozását, ismertetését, összefoglalását egy maximum 5 oldalas szakmai cikk formájában!

A pályázati anyagokat 2017. november 1-jéig várjuk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre! A nyertes pályamunkákat az Art of Projects konferencián jelentjük be november 9-én.

Célunk, hogy a hazai projektmenedzsment közösség figyelmét felhívjuk az érdekes, széles körben érdeklődést kiváltó, újszerű PM gondolatokra, megközelítésekre, területekre, szerzőkre és intézményekre. Hasznosnak tartjuk – a PMI Budapest Tagozat missziójával összehangban –, ha a nemzetközi trendeket és ismereteket bemutathatjuk az itthoni PM közösség számára is.

A pályázatokat az PMI Budapest Tagozat elnöksége által felkért bírálók értékelik, és az alkalmas szövegek mind megjelennek a PMI Budapest Hírlevélében, illetve honlapján is.

A beérkezett anyagok elsősorban feldolgozott tematikájuk igényessége, a feldolgozás módja, színvonala, szakmaisága alapján kerülnek értékelésre. A további bírálati szempontok között szerepel még a feldolgozás módjának érdekessége, újszerűsége, de értékeljük a publikáció PMI kiadványokat népszerűsítő jellegét is.

A publikálásra javasolt pályamunkák alkotóival a PMI Budapest Chapter felveszi a kapcsolatot, s a publikáció fényképükkel, rövid bemutatkozásukkal együtt jelenik meg.

Mindez egyértelműen dokumentálni fogja megérdemelt PDU-kat!