Ahogy minden évben, úgy idén is meghirdetjük az Év Projektmenedzsere és az Év Projektmenedzsment Diplomamunkája pályázatokat. Ugyan a hivatalos kiírásig még várni kell, mi arra bíztatunk mindenkit, hogy minél előbb kezdjék el a pályázati anyag összeállítását. A korábbi évek hirdetményéből sok hasznos információt gyűjthetnek be a pályázni vágyók. Addig pedig a korábbi éveket foglalnánk össze, mutatnánk be röviden.

2018-ban már 18. alkalommal kerül átadásra az Év Projektmenedzsere Díj, a diplomamunkákat pedig 6. alkalommal fogják értékelni. A Díjakat azért hozta létre a Projektmenedzsment Kiválósági Tábla, hogy segítsék a hazai szakmai fejlődést, illetve elősegítsék a minél minőségibb és változatosabb projekteket.

A tavalyi év érdekessége, hogy a hagyományosabb gazdasági és mérnöki szakok mellett egy bölcsészeti témájú szakdolgozat is bekerült az értékelt pályázatok közé, ezzel új irányt nyitott a projektmenedzsment témájú diplomamunkáknak. A beérkezett munkák legtöbbször a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem hallgatóinak munkái, ugyanakkor Budapest Metropolitan Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem vagy az Óbudai Egyetem tanulói is érdeklődtek a 2017-es évben a pályázat iránt.

A 2017-es Év Projektmenedzsere Ecsedi Péter, szenior programvezető lett (IT-Services Hungary), az Év Projektmenedzsment Diplomamunkájának szerzője pedig Zahar Zoltán, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatója.

Az eddigi győztes pályázóknak gratulálunk, és nagyon reméljük, hogy idén is izgalmas és sokszínű pályamunkák érkeznek be! A programok további tájékoztatása a honlapon és a Facebook-on lesz elérhető.