PMI Budapest, Hungarian Chapter

PMI Budapest, Hungarian Chapter

Évente a PMI központ megvizsgálja, hogy az előírt formális és kötelező elemeket a szervezet teljesíti-e. Egy részletes kérdőív alapján, amely sorra veszi a szabályok betartását, a pénzügyeket, a régiós részvételeket, tagsági kapcsolatokat, illetve a tagságnak nyújtott szolgáltatásokat.
A feltételek teljesítése alapján erősítik meg a PMI családhoz való tartozásunknak.

Nos, ez a lépés idén is megtörtént, és május elején ismét elfogadták a beszámolónkat, s a tagozat működését jóváhagyták a következő évre.

Hagyományosan évek óta ezt az alkalmat használjuk fel egy kis kitekintésre, hogyan alakult a PMI közösség a taglétszámok tükrében globálisan, itthon és környezetünkben, ami talán hordoz tanulságokat üzeneteket, elgondolkodni valót.

Érdemes egy pillantást vetni a teljes PMI számaira, hogy mekkora közösségnek vagyunk tagjai:

pmi szemle kep 1

A hazai helyzet alakulása:

pmi szemle kep 2

Ez azért is érdemes felidézésre, mert, hacsak a minősítettek fele, vagy azon PMI tagok fele, akik nem csatlakoztak a helyi tagozathoz a Magyar Tagozatba is belépne, akkor lenne létszámunk a hasonló népességű Ausztria, Portugália, Dánia szintjén, s talán ekkor mondhatnánk, hogy hazai projektmenedzsment közösség elérte a projekt kultúra fejlettség egy magasabb fokát.

Íme egy áttekintés a környező országokról:

pmi szemle kep 3

Tavalyhoz képest Örményország és Kazahsztán nagyot fejlődött, s megjelentek új jelentkezők is Makedónia, Grúzia, s volt persze némi régiós átrendezés is.

Ez a sok ország az európai régió tagságának 51%-át adja, a tavalyi 43-hoz képest, a „nagy” országok még dominálnak – nem függetlenül a projekt kultúrájuk érettségétől -, de terjed az „ige”.

pmi szemle kep 4

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

PM Tudástár