PMI Budapest, Hungarian Chapter

PMI Budapest, Hungarian Chapter

Idén 17. alkalommal adták át az Év Projektmenedzsere Díjat, amely mellett idén már 5. alkalommal átadásra kerül az Év Projektmenedzsment Diplomamunkája Díj is a Projektmenedzsment Világnapján.

Év PM átadó kicsi

A 2004 óta minden november első csütörtökén megtartott világnap célja, hogy segítse a projektmenedzsment igazi hivatásként való elismerését, növelje a projektmenedzsment értékét és alkalmazásának tudatosságát, ráirányítsa a figyelmet, hogy a projektmenedzsment az üzleti és kormányzati stratégia kulcsává váljon

A 2017. november 7-én megrendezett sajtótájékoztatóval egybekötött díjátadóra a Nemzetgazdasági Minisztérium Dísztermében került sor. Jelen volt Rákossy Balázs Európai Uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki gazdasági élet változásairól és a hazai projektmenedzsment szakmáról is szót ejtett. A kezdeményezést a Projektmenedzsment Kiválósági Tábla hirdette meg, az esemény fővédnöke Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úr. Jelenleg a Tábla rotációs alapú vezetését Prónay Gábor tölti be a HTE képviseletében.

kicsi kép díjátadó

Az Év Projektmenedzsment Diplomája Díjról Szalay Imrétől, a PMI elnökétől hallhattunk, aki kiemelte, mennyire fontos minél hamarabb elkezdeni foglalkozni a projektmenedzserekkel, ezért is jött létre ez a díj. Az idei 12 pályázat közül, melyből két pályamű BSc/BA, hét MSc/MA és három MBA fokozat megszerzését célozta, Zahar Zoltán munkája került ki győztesként. Zoltán a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetemen folytat MSc tanulmányokat. Témája a Projektportfólió-menedzsment rendszer elemzése és fejlesztése egy energiaszolgáltató vállalat esetében. Témavezetője Dr. Zoltán Sebestyén, aki Zoltán helyett vette át a díjat, a győztes ugyanis épp külföldön tartózkodott. A bírálóbizottság tagjai a következők voltak: Balogh István, Járdán Tamás, Dr. Klimkó Gábor, Kovács Ádám, Kovács Endre, Medvey András, Mészáros Gyula, Dr. Prónay Gábor, Szalay Imre. A pályázat szervezését Kovács Ádám, a PMI Budapest tagozat elnökségi tagja, titkára végezte. Jó hír, hogy a rendszeresen résztvevő egyetemek mellett, mint a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem megjelentek új intézmények hallgató is, mint a Budapest Metropolitan Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Óbudai Egyetem. Ugyancsak örvendetes újdonság, hogy a bölcsészeti karokról is érkeztek érdekes, s a témába vágó dolgozatok.

Az Év Projektmenedzsere Díjat Prónay Gábor adta át. A korábbi győztesek közül többen is jelen voltak eseményen, tovább emelve annak fényét. Prónay kiemelte, hogy a pályázatok színvonala évről évre emelkedik, egyre nagyobb a komplexitás, a bonyolultság, a felkészültség, illetve egyre több pályázó rendelkezik nemzetközi minősítésekkel (PMI, IPMA). A döntősök Cserkúti András, Ecsedi Péter, Eördögh Péter, Hodos Sándor, Kiss László és Miklóshalmi Zsolt voltak. Az idei nyertes Ecsedi Péter, IPMA-B, szenior programvezető (IT-Services Hungary) hosszú idő óta irányít új telephely kiválasztását, tendereztetését, felépítését, a legkorszerűbb munkakörülményeket biztosító komplex programokat kiválóan, számos elismerést elnyerve. Munkája során a legújabb vezetői eszközök (BIM, Building Information Modeling) használatát, bevezetését, elterjesztését is segíti nemcsak a cégénél, hanem a hazai építőipari projektmenedzsment körökben is. A projektmenedzsment szakma iránti elkötelezettségét jelzi, hogy alapítója, kidolgozója, fejlesztője, összefogója, oktatója a Pécsi Tudomány Egyetem Műszaki Karán a projektmenedzsment tárgynak, ismereteknek.

IMG 1018 kicsi

Egy rövid részlet Pétertől: „részese voltam a folyamatnak, melynek során a PM terület az általános problémamegoldó szerepből egy komoly projekt menedzsment módszertant használó, önálló kompetenciaként kezelt szervezetté alakult át. S ma már még további fejlődési lehetőséget látok a coaching és mentoring területen, ahol tapasztalt projektmenedzserek tudják segíteni és felügyelni ágazati kollégák projekttevékenységét, így a költségek csökkentése mellett biztosítani lehet a projektek központosított módszertani felügyeletét.”

A díjátadót közös fotó és állófogadás zárta. A sajtóban több fórumon is megjelentek hírek az eseményről, például ittitt és itt. A díjazottaknak és döntősöknek ezúton is gratulálunk!

Legyen tájékozott!

captcha 

PMI 500 Club

500 Club 2019 Budapest

500 Club Budapest

Registered Education Providers

 

szinergia-logo

Partnerek

momart

ujpmszlogo

HOA

   hte670

 

njszt

KPMG Blue logo web

 

Szponzorok

OTP Bank logo   itshlogo
logo turkiz

szinergia logo

iilllogo

pmigloballogo

nea 1


dxc logo

CELEBRATING 50 YEARS OF COMMITMENT T0 PROJECT MANAGEMENT

PMI logo50th RGB wTagCelebrating PUR onWhite

PM Tudástár